https://www.patmos.fi/filebank/blog/authors/fb-share_2_4995-LM_tanaan-profile.jpg Maailman tapahtumissa ja erityisesti Jumalan maassa näkyvän ja koetun taustalla on useimmiten näkymättömien tekijöitten - Raamatussa paljastettujen henkivaltojen ja voimien - yhteenotot. Juutalaiset kirjanoppineet ovat kaikkina aikoina tutkineet Raamatussa olevia profeettojensa ennustuksia. He tuovat... https://patmos.studio24.fi/blogi/kirjoitukset/1025/viisikymmenta_vuotta_heprealaisten_profeettain_merkittavan_ennustuksen_tayttymysta_-_kesamaanantai_rabbien_viisauskoulussa_%288_16%29 Patmos article
Leo Meller
17.7.2017
Leo Meller

Leo Meller on Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).

Viisikymmentä vuotta heprealaisten profeettain merkittävän ennustuksen täyttymystä - Kesämaanantai rabbien viisauskoulussa (8/16)

Maailman tapahtumissa ja erityisesti Jumalan maassa näkyvän ja koetun taustalla on useimmiten näkymättömien tekijöitten - Raamatussa paljastettujen henkivaltojen ja voimien - yhteenotot. Juutalaiset kirjanoppineet ovat kaikkina aikoina tutkineet Raamatussa olevia profeettojensa ennustuksia. He tuovat nykyisissä selityksissään esille vahvan uskonsa siihen, että nykyinen sukupolvi elää kaikkine vivahteineen messiaanista aikaa. Kuluneen viikonlopun traagiset tapahtumat temppelivuorella vaikuttivat siihen, että Israel on terroristi-iskun seurauksena tosiasiassa ottanut haltuunsa temppelivuoren fyysisesti ja säätelee siellä tapahtuvia uskonnollisia menoja. Palaan lähiaikojen puheissa ja teksteissäni syvemmin temppelivuoren tapahtumiin aikain merkkinä. Mielenkiintoista on ollut tutkia Jerusalemissa olevien rabbiystävieni kanssa temppeliaihetta. Tässä haluan todeta: Paavali ennakoi Jumalan temppelin olevan jo toiminnallisena Jerusalemissa Antikristuksen asettuessa sinne. Tietenkin pakanain tallausvallasta vapautettu Jerusalem on itsessään merkkien merkki. Siitä tässä blogissani.

PARHAILLAAN ELETTÄVÄÄ kesän aikaa leimaa Jerusalemin yhdistämisen 50-vuotisjuhla. Ajatukseni kääntyvät kohti tämän ”rauhan kaupungin” tulevia kohtaloita. Yhdellä virkkeellä sanottuna: Meidän päivistämme aikaa arvioiden Jerusalemin tulevaisuus on aluksi oleva tuskallinen, sitten loistava.

Muinaiset Raamatun profeetat ennustivat, että Jerusalemista oli tuleva maailman keskipiste, napa. Monella tapaa se on jo sitä.

Me tiedämme Raamatun profetioista, että ennustettuun asemaansa kohoava juutalainen yhdistetty Jerusalem provosoi pelkällä olemassaolollaan maailman valtiot Israelia vastaan. Jerusalem on oleva kaiken kuohunnan syy ja keskipiste. Totisesti: joka nyt elää ja saa esteettä ja ennakkoluulottomasti arvioida tapahtumien kehitystä Jumalan maassa ja Pyhässä Jerusalemissa, voi vain myöntäen todeta profetioitten olevan massatoteutumisessa - myös Jerusalemin alueella.

Me tiedämme, että pakanavaltiot muodostavat aikojen lopulla valtavia toisiaan vastustavia liittoumia. Valtioiden ryhmittymistä tulee vihollisia, jotka alkavat sotia keskenään.

Raamatussa sanotaan, että tämä kaikki kulminoituu lopulliseen konfliktiin, jonka maailma tuntee nimellä ”Harmageddon”.

Harmageddon häälyy koko maailman yllä. Se ei ole kaukana edes ei-uskovien ajatuksista.

Yhdysvalloissa media on yleisesti käyttänyt sanaa ”Car (auto-) mageddon”, jolla kuvattiin valtateillä sattuneita liikennekatkoksia. Puhutaan ”Snow (lumi-) mageddonista”, jolla kuvattiin esimerkiksi viime talven suuria Kanadassa sattuneita lumivyöryjä tai lumen aiheuttamia onnettomuuksia.

Harmageddon on raamatullinen todellisuus. Esimerkiksi Jehovan todistajien epäraamatullinen lahko on suorastaan kaapannut tämän termin ja samalla vaikuttanut siihen, että sen kristityt käyttäjät ovat leimautuneet jotenkin harhautuneiksi. Harmageddon on raamatullinen, eskatologinen totuus. Älä pelkää sitä vaan käsitä se eräänä matkamerkkinä Jumalan hyvän huomispäivän maailman läheisyydestä.

RAAMATUN TUNTEMUS on puutteellinen suurimmalla osalla ihmisiä, mutta silti kiinnostus Harmageddonia kohtaan lisääntyy. Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat alkaneet vaistota, että pian planeetallamme tapahtuu jotakin valtavaa ja kauhistuttavaa, josta vain harvalla on yksityiskohtaista tietoa. Näin ei tarvitse olla sinun kohdallasi. Raamatussa annetaan tätä tietoa vapaasti. Esimerkiksi Danielin kirjan luvusta 11 löytyy eräs kiehtovimmista tämän aihemaailman kertomuskokonaisuuksista.

Maailmanhistoriassa on nähty vain vähäisiä vilahduksia Harmageddonin kaltaisesta väkivallasta. Dresden, Nagasaki, Hiroshima, vain muutamia mainitakseni. Varsinainen Harmageddon on oleva sanoin kuvaamaton. Raamatussa ennustetaan, että tuona aikana henkensä menettävien ihmisten määrää on mahdoton edes kuvitella.

Maailmanjärjestys romahtaa kaikin tavoin. Sotia käydään kaikella nykyaikaisen teknologian mahdollistamalla raivolla.

KERTAAKAAN AIKAISEMMIN ihmiskunta ei ole voinut tehdä sellaista, mitä Raamatun mukaan on tapahtuva viimeisten kolmen ja puolen vuoden aikana ennen Kristuksen tulemusta maan päälle.

Maailma on muuttunut ja muuttuu edelleen kovalla vauhdilla Harmageddonin mahdollistavaan muotoon ja menoon.

Tänään voimme lukea sanomalehdistä kaikkien niiden valtioiden raamatulliset nimet, joista muinaiset profeetat ovat puhuneet. Luemme ja kuulemme kuinka valtiot alkavat järjestäytyä Raamatussa ennustettujen kokoonpanojen mukaisesti.

Tämä voi tarkoittaa ainoastaan yhtä asiaa: arkkienkeli Gabrielin Danielille kuvaama ”lopunaika” on koittanut.

JOS ET ole vielä valmis Jeesuksen Kristuksen yhtäkkiseen tulemukseen, jolloin Hän kokoaa pois kaikki todelliset uskovat, niin älä enää viivyttele, vaan ota vastaan se täysi anteeksiantamuksen lahja, jonka Hän on sinulle Golgatalla hankkinut.

Jos olet jo vastaanottanut Hänen anteeksiantamuksensa ja seuraat Häntä, niin nyt sinun on aika varmistua, että myös sukusi, ystäväsi ja kaikki ympärilläsi olevat ihmiset saavat kuulla hyvän sanoman, niin että myös heillä on mahdollisuus valmistautua tulevaan.

Temppelivuoren tilanteessa eletään yhtäkkiä kehitystä, josta raamatulliset aiheeseen paneutuneet opettajat ovat puhuneet ja kirjoittaneet vuosikymmenten ajan. Tänään ei enää ole paluuta menneeseen epävarmuuteen Jumalan ikuisista temppelin pyhälle vuorelle liittyvistä suunnitelmista ja niitten toteutumisesta sukupolvemme päivinä. Kaksi neuvon sanaa sinulle, joka tahdot päästä syvemmälle Jumalan pyhän temppelin horisontista katsoen: Tule Savenvalajan Pajalle (Pajuniityntie 1, Helsingin Haaga) sunnuntaina 23., maanantaina 24. ja keskiviikkona 26. heinäkuuta 2017. Kaikkina iltoina klo 18 - 21 puhun kuusiosaisen opetussarjan Aika on nyt! Ymmärryksesi sinetit avautuvat lopun ajan profeetalliselle tiedolle. Jos läsnäolosi on eri syistä johtuen mahdoton, voit tilata puhesarjan Kuvan ja Sanan verkkokaupasta tästä. Toinen neuvon sana: Johdan viimeisen perinteisen patmospyhiinvaeltajien matkan Israeliin 1.-9. syyskuuta 2017. Ohjelmassa on vierailu Jerusalemin pyhän temppelin Instituutissa, jossa näemme temppelipalvelukseen tarvittavien esineitten, vaatteiden ym. kokonaisuuden ja meitä opetetaan temppelin perustamisen ja siihen liittyvien todellisuuksien merkityksestä. Viimeiset paikat menossa - lisätietoja tästä.