Artikkelit

https://www.patmos.fi/filebank/articles/tag-list_1359_6661-L1060408-OJL-Global_Connect_2017.jpg Operaatio Joulun Lapsi toi yhteen 129 maata eri puolilta maailmaa Global Connect -tapahtumaan, joka järjestettiin Yhdysvalloissa menneellä viikolla. Päivien aikana kirkastettiin näkyä evankeliumin viemisestä kaikkialle maailmaan. Yli 4000 vapaaehtoista ja projektityöntekijää niin lahjoja... https://patmos.studio24.fi/artikkelit/1359/maailman_suurin_hengellinen_lapsityo_koolla Patmos article

Maailman suurin hengellinen lapsityö koolla

Operaatio Joulun Lapsi toi yhteen 129 maata eri puolilta maailmaa Global Connect -tapahtumaan, joka järjestettiin Yhdysvalloissa menneellä viikolla. Päivien aikana kirkastettiin näkyä evankeliumin viemisestä kaikkialle maailmaan.

Yli 4000 vapaaehtoista ja projektityöntekijää niin lahjoja lähettävistä, kuin –vastaanottavista maista kokoontui yhteen Orlandoon, Yhdysvaltoihin menneellä viikolla. Suomesta mukana olivat Ilkka Kujala, Antti Kaikkonen ja Niko Havupalo, joka aloittaa Operaatio Joulun Lapsi projektityöntekijänä toukokuun alussa.

129 maata esittäytyi suuressa lippuparaatissa. Mukana myös Romania.

Erityisen tapahtumasta teki se, että kaikista lahjoja vastaanottavista, noin 120 eri maasta oli tuotu tapahtumaan Operaatio Joulun Lapsen kansalliset johtoryhmät, jotka organisoivat lahjojen ja evankeliumin jakamisen, sekä lasten opetuslapseuttamisen paikallisten seurakuntien kautta. Vuonna 2016 Operaatio Joulun Lapsi tavoitti yli 11 miljoona lasta, joista jopa 4 miljoona osallistuu tämän vuoden aikana 12-osaiseen Suuri Seikkailu –opetuslapseuskouluun.

Stephani ja Cedric Bernier toimivat kotiseudullaan Operaatio Joulun Lapsi -vapaaehtoisina.
Cedric ja Stephani Bernier

Projektin parissa työskenteleviä ympärivuotisia vapaaehtoisia oli saapunut tapahtumaan erityisesti Yhdysvalloista, mukana myös ihastuttava pariskunta Cedric ja Stephani Bernier, jotka toimivat aluekoordinaattori-parina Minnesotan alueella.

- Rakastamme projektia, koska se vie evankeliumia ympäri maailman. Vapaaehtoisena saamme palvella omilla lahjoillamme, ja lapsetkin ovat innoissaan toisten lasten auttamisesta, Suomessakin käyneet Cedrick ja Stephani sanovat.

Evankeliumi leviää ja seurakuntia istutetaan

Viikon aikana kuultiin lukuisia koskettavia ja puhuttelevia tarinoita siitä, miten Jumala on muuttanut lasten elämiä Operaatio Joulun Lapsen kautta. Yksinkertainen lahja ja sanoma Jumalan rakkaudesta on tehnyt ihmeellisiä asioita ympäri maailmaa. Suuri Seikkailu –opetuslapseuskurssista on tullut monille seurakunnille lapsityön työkalu vailla vertaa. Monissa maissa, kuten esimerkiksi Perussa ja Ukrainassa jopa kokonaisia seurakuntia istutettiin viime vuonna Operaatio Joulun Lapsen ja Suuren Seikkailun ansiosta.

Pastori Nicu Lacatus iloitsee Operaatio Joulun Lapsesta.

Myös Romaniassa, mihin suuri osa suomalaisten lahjoista lähetetään tänäkin vuonna, iloitaan siitä, mitkä mahdollisuudet paketti sisäänsä kätkee.

- Operaatio Joulun Lapsi on upea työkalu seurakunnille kaikkialla maailmassa. On innostavaa ajatella työn kehittymistä ja sitä, miten evankeliumi leviää kaikkialle maailmaan näiden lahjojen kautta. Upeaa, että myös suomalaiset ovat mukana. Olemme nähneet Romaniassa mahtavia asioita teidän tukenne kautta, pastori Nicu Lacatus sanoo.

Operaatio Joulun Lapsi on Patmos Lähetyssäätiö Lastenavun projekti, jo vuodesta 1995 lähtien. Kansainvälistä työtä johtaa Samaritan’s Purse.